Hvilke regler gælder der for en skydeleder og en skydebanekommandør?

Der skal være en skydeleder på alle skydebaner. Det er skydelederen der har det overordnede ansvar for skydningen. Er der flere skytter til stedet end skydlederen kan overskue, eller er skydelederen nød til at forlade banen, udpeges en banekommandør. Det er banekommandørens rolle at kontrollere at sikkerheden overholdes, og at give de nødvendige kommandoer der sikrer at alle skytter ved hvornår der må lades, skydes og markeres.

skydning - ingen adgang

Er der ikke andre på banen, er det dig selv der skal sikre at reglerne overholdes. Er der andre på banen aftaler man hvem der er banekommandør - hvilket ofte vil være den mest erfarne skytte. Banekommandøren skal være fyldt 18 år og bør ikke selv deltage i skydningen. Når skyndingen er færdig skal banekommandøren kontrollere at alle våben er afladt, inden man eventuelt går ned til skiverne for at markere.

Husk at det er enhver skyttes pligt at gribe ind over for brud på sikkerhedsbestemmelserne med det samme! Dette gælder også hvis du kan se, at noget er på vej til at gå galt. Hjælp alle med at sikre at alle har en god dag.

Banekommandørens kommandoer
Selvom det kan virke lidt fjollet at bruge kommandoerne for skydningen når man bare er 2 skytter - eller sågar er helt alene - er det en vældigt god ide at lade dette blive rutine ved enhver skydning.

”Du/i må indtage standplads”
”Indtag og afprøv skydestilling”
”Anlæg høreværn”
”Der må lades”
”Der må skydes”
”Hooold inde”
“Er der skytter, som ikke er færdige?”
“Efterse, klar til kontrol”

Du kan tage skydeleder uddannelsen hos DGI, KU og Danmarks Jægerforbund. Skydelederuddannelsen er virkelig ikke særligt svær, men det er en forudsætning for at blive skydeinstruktør. Så det er bare med at tage den, så du kan give en hånd når du er på banen.

Skydeskive til download

Featured collection

View all
Spar 5.200,00 kr
A-TEC Carbon 02A-TEC Carbon 02
A-tec A-TEC Carbon 02
Tilbudspris: 999,00 kr Normalpris: 6.199,00 kr
A-Tec Optima 45 Front
A-tec A-Tec Optima 45 Front
Tilbudspris: 2.799,00 kr
Spar 1.001,00 kr
A-TEC 87 HERTZ
A-tec A-TEC 87 HERTZ
Tilbudspris: 999,00 kr Normalpris: 2.000,00 kr
A-TEC Mini mundingsbremse
A-tec A-TEC Mini mundingsbremse
Tilbudspris: 1.099,00 kr
A-TEC End Cap Break
A-tec A-TEC End Cap Break
Tilbudspris: Fra 899,00 kr
A-TEC MARKSMAN BREAKA-TEC MARKSMAN BREAK
A-tec A-TEC MARKSMAN BREAK
Tilbudspris: 1.899,00 kr
A-TEC H2 (2 Moduler)A-TEC H2 (2 Moduler)
A-tec A-TEC H2 (2 Moduler)
Tilbudspris: 2.799,00 kr
A-TEC H2 (3 Moduler)A-TEC H2 (3 Moduler)
A-tec A-TEC H2 (3 Moduler)
Tilbudspris: 3.199,00 kr

Book en tur i skydebiografen

Vi er stolte af at have Danmarks største skydebiograf som en del af vores butik og våbenmekaniker. Skydebiografen har to sale, hvor du kan skyde med alle kalibre der er lovlige til jagt i Danmark. I skydebiografen træner du på rigtige film af dyr fra hele verden, og du skyder med den samme ammunition som du ville bruge på jagt eller til træning. 

Book her