Hvilke regler skal man følge på en skydebane?

Når man skyder på en skydebane er der en række helt klare regler man skal følge. Det er de samme regler der gælder for alle skydebaner og de gælder for alle - uanset hvor mange år man har gået på jagt eller skudt på banen.

Instruksen for den enkelte banens brug skal være synligt ophængt på alle skydebaner. Vi har inkluderet de mest almindelige her, men husk altid at læse instruksen for banen - og eventuelt læse den generelle skydebaneinstruks på Danmarks Jægerforbunds hjemmeside.

Vil du være rigtigt god til at skyde med din riffel? Så tag et af vores kurser!

Transport på banen
Inden du ankommer til banen, skal du sikre at dit våben virker som det skal og at riflen er afladt. Når man transportere våbnet rundt på selve skydebanen, skal det bæres med mundingen opad, hvis det ikke er i foderal. Bundstykket skal være åbent eller udtaget og våbnet skal være tomt. Har man et rødt indikatorflag, er det en god ide at sætte dette i kammeret. Så er alle sikre på våbnets tilstand.

Mangler du en riffeltaske? Find den her

På banen

Du må ikke begynde at lade, eller at skyde, før du har fået tilladelse af skydelederen eller banekommandøren, og du har sikret dig at der ikke er skytter der eventuelt er nede ved skiverne og markere. Du må kun lade eller aflade våbnet på standpladsen med piben pegende imod skiverne.

Under skydningen
Under skyndingen har du pligt til at følge banekommandørens instruks.

  • ”Du/i må indtage standplads”
  • ”Indtag og afprøv skydestilling”
  • ”Anlæg høreværn”
  • ”Der må lades”
  • ”Der må skydes”
  • ”Hooold inde” 
  • “Er der skytter, som ikke er færdige?”
  • “Efterse, klar til kontrol”
Gør det til en vane at gennemgå instruksen i hovedet når du skyder alene, så du altid følger de klare regler. På den måde sikre du at der aldrig opstår misforståelser, der kan resultere i farlige situationer og du får en god rutine der giver dig ro til at håndtere pressede situationer.

Efter skydning
Inden du forlader skydestandpladsen, skal du og banekommandøren kontrollere, at kammeret er tomt. Når du forlader standpladsen skal låsen åbnes, så det er synligt at våbnet er tomt. Dette gælder også hvis du lader din riffel ligge på pladsen, med bundstykket ude når du markere. Du kan eventuelt tage bundstykket i lommen og tage det med ned til markeringsskiverne hvis du vil være helt sikker.

Sigteøvelser er ikke for sjov

Hvis du skal øve dig i sigte og aftræk, skal du behandle våbnet som om det var ladt. Undlad at lave sigteøvelser udenfor standpladsen og brug de samme rutiner og fokus som du gør, hvis du skulle skyde.

Featured collection

View all
Spar 5.200,00 kr
A-TEC Carbon 02A-TEC Carbon 02
A-tec A-TEC Carbon 02
Tilbudspris: 999,00 kr Normalpris: 6.199,00 kr
A-Tec Optima 45 Front
A-tec A-Tec Optima 45 Front
Tilbudspris: 2.799,00 kr
Spar 1.001,00 kr
A-TEC 87 HERTZ
A-tec A-TEC 87 HERTZ
Tilbudspris: 999,00 kr Normalpris: 2.000,00 kr
A-TEC Mini mundingsbremse
A-tec A-TEC Mini mundingsbremse
Tilbudspris: 1.099,00 kr
A-TEC End Cap Break
A-tec A-TEC End Cap Break
Tilbudspris: Fra 899,00 kr
A-TEC MARKSMAN BREAKA-TEC MARKSMAN BREAK
A-tec A-TEC MARKSMAN BREAK
Tilbudspris: 1.899,00 kr
A-TEC H2 (2 Moduler)A-TEC H2 (2 Moduler)
A-tec A-TEC H2 (2 Moduler)
Tilbudspris: 2.799,00 kr
A-TEC H2 (3 Moduler)A-TEC H2 (3 Moduler)
A-tec A-TEC H2 (3 Moduler)
Tilbudspris: 3.199,00 kr

Book en tur i skydebiografen

Vi er stolte af at have Danmarks største skydebiograf som en del af vores butik og våbenmekaniker. Skydebiografen har to sale, hvor du kan skyde med alle kalibre der er lovlige til jagt i Danmark. I skydebiografen træner du på rigtige film af dyr fra hele verden, og du skyder med den samme ammunition som du ville bruge på jagt eller til træning. 

Book her