Bliv en bedre riffelskytte - start med det mentale.

Selvom der er mange fysiske faktorer der spiller ind når man går på jagt eller skyder på banen, så er det altid den mentale proces før skuddet, der afgør om man trykker på aftrækkeren eller ej - og om skuddet bliver en succes.

Derfor er det også vigtigt at du fra starten lærer at forholde dig til din egen mentale dagsform, og at du afstemmer dine forventninger til dig selv. Det er bestemt ikke nogen skam at afstå fra at tage et skud man ikke er 100% sikker på - tvært imod. Som skytter har vi et ansvar for, at dyret vi skyder til lider mindst muligt.. Derfor skal du være ærlig overfor dig selv og inddrage dine erfaringer, evner og dagsform. Dette vil betyde at du kommer til at afstå fra at tage skud, som andre jægere mener de sagtens kunne have taget. Og dem om det. For når du føler dig sikker på at ramme, fordi du er mentalt i ro og har tiltro til egne evner, så stiger muligheden for succes markant - og det giver dig langt bedre oplevelser på jagten i det lange løb.

Metal forberedelse inden skydning er nøglen til succes

Forbered dig grundigt og træf modne og velovervejede valg ud fra følgende parametre:

 • Færdighedsniveau
 • Bekvemmelighed
 • Spændingsniveau
 • Afstand til målet
 • Målets størrelse
 • Målets bevægelighed
 • Skydestilling
 • Våben og udstyr
 • Vind
 • Vejr
 • Lysforhold

Alle disse parametre spiller ind i forhold til dine muligheder for at levere et godt skud. Men heldigvis har du rig mulighed for at optimere på dem, så gør hvad du kan for at vende flest mulige af ovenstående parametre til din fordel inden du tager skuddet. Og kan det ikke lade sig gøre - jamen så lærer man også noget af det.

Tid til refleksion
Den mentale proces der bør følge efter en dag på jagt eller skydebanen er slut, er en meget overset del af processen for mange skytter. Og det er synd. For det er her vi lærer hvad der gik godt, og hvad vi skal arbejde på til næste gang. Så uanset hvordan din dag gik - om du afgav skud eller ej, eller om indskydningen af din nye riffel gik helt galt, så bør du unde dig selv at stoppe op og foretage en analyse af dine valg:

 • Hvad gik godt?
 • Hvad kan jeg gøre bedre/anderledes?
 • Hvad er mit fokus næste gang jeg skal på jagt
 • Hvad er mit fokus næste gang jeg skal på skydebanen?
 • Hvordan imødekommer/træner jeg mit fokus rent praktisk?

Foretag analysen efter bedste evne. Og prøv at fokusere positivt på dine handlinger. Hvis du afstod fra at skyde fordi målet var for langt væk, så ros dig selv for ikke at tage chancer og fokuser på hvordan du kommer tættere på næste gang. På den måde træner du et mind-set hvor du finder løsninger på dine begrænsninger, hvilket vil hjælpe dig næste gang muligheden opstår og du skal foretage et valg.

 Nogen dage er bare vildere end andre. Husk dem.

Husk dine sejre
Efterhånden som dit færdighedsniveau, din viden og forståelse forøges, bliver din analyse også mere nuanceret. Før eventuelt en jagtjournal eller en skytte-log, hvor erfaringer fra såvel skydebanen som jagt føres. Husk at gå tilbage fra tid til anden og læs hvad du havde af udfordringer og tanker før. Når man møder et nyt problem, er det nemlig meget bekræftende at minde sig selv om at hvor langt man allerede er kommet, og alt det man har overkommet undervejs.

Vil du være en bedre riffelskytte? Så deltag i et af vores kurser!

BukkejagtJagtJagtfeltskydningJægerNyjægerRiffelSkydningTræningTræningstips

Featured collection

View all
Spar 5.200,00 kr
A-TEC Carbon 02A-TEC Carbon 02
A-tec A-TEC Carbon 02
Tilbudspris: 999,00 kr Normalpris: 6.199,00 kr
A-Tec Optima 45 Front
A-tec A-Tec Optima 45 Front
Tilbudspris: 2.799,00 kr
Spar 1.001,00 kr
A-TEC 87 HERTZ
A-tec A-TEC 87 HERTZ
Tilbudspris: 999,00 kr Normalpris: 2.000,00 kr
A-TEC Mini mundingsbremse
A-tec A-TEC Mini mundingsbremse
Tilbudspris: 1.099,00 kr
A-TEC End Cap Break
A-tec A-TEC End Cap Break
Tilbudspris: Fra 899,00 kr
A-TEC MARKSMAN BREAKA-TEC MARKSMAN BREAK
A-tec A-TEC MARKSMAN BREAK
Tilbudspris: 1.899,00 kr
A-TEC H2 (2 Moduler)A-TEC H2 (2 Moduler)
A-tec A-TEC H2 (2 Moduler)
Tilbudspris: 2.799,00 kr
A-TEC H2 (3 Moduler)A-TEC H2 (3 Moduler)
A-tec A-TEC H2 (3 Moduler)
Tilbudspris: 3.199,00 kr

Book en tur i skydebiografen

Vi er stolte af at have Danmarks største skydebiograf som en del af vores butik og våbenmekaniker. Skydebiografen har to sale, hvor du kan skyde med alle kalibre der er lovlige til jagt i Danmark. I skydebiografen træner du på rigtige film af dyr fra hele verden, og du skyder med den samme ammunition som du ville bruge på jagt eller til træning. 

Book her