Hvordan får du en god dag på skydebanen?

En skydebanedag skulle helst være en god og behagelig oplevelse for alle parter. Men nogen gange kan der opstå problemer som man skal afhjælpe for at sikre at der ikke sker ulykker.

Vil du være rigtigt god til at skyde med din riffel? Så tag et af vores kurser!

Hvem bestemmer

Det er altid en rigtigt god ide at etablere hvem der har kommando over skydningen, når man er på skydebanen. Dette heder faktisk en banekommandør, og det er et krav at denne skal være tilstedet under skydningen, og sikre at alle andre opføre sig sikkert. Banekommandøren behøver ikke at være instruktør, men udpeges af skydebanelederen, eller dem der er på banen.

Klar parat skyd

Ha' en plan med din skydning

Når du tager på skydebanen er det en gd ide at have en plan for hvad du hvad du skal lave på dagen. Skal i skyde langt? Skal i skyde frit stående? Skal i skyde ind, eller skal i skyde på tid? Det hele kræver lidt forskellig planlægning. Sørg også for at planlægge nogen mini øvelser undervejs, så du bliver udfordret lidt. det er på skydebanen at vi skal lære noget - så ved vi hvad vi kan/ikke kan, når vi er på jagt.  
Snyd din hjerne: Slut altid med en god og nem øvelse til sidst. På den måde husker din hjerne at det er sjovt at skyde og at du er god. Det er meget motiverende for at du kommer igen.
Personer, dyr eller objekter i fareområdet


Hvis der befinder sig personer i fareområdet ved skiverne, på banen eller i andre retninger hvor der kan være risiko for at de kan komme til skade, skal alle våben være afladt og låsen være åben. Det samme gælder hvis der pludseligt dukker dyr eller mærkelige objekter som f.eks. droner op på banen. Her er det er det alles opgave at få stoppet skydningen og gøre andre opmærksomme på faren. Råb “STOP SKYDNINGEN”, aflad våbnet og vent til banekommandøren giver tilladelse til at der kan skydes igen.

Tip: Sørg for at pakke en lille taske med værktøj, der altid ligger i din riffeltaske. Et multitool med en tang og en skruetrækker der kan bruges til din kikkert, en rulle markeringstape til skiverne, et lille udvalgt af unbrako nøgler og en rulle gaffatape, kan løse næsten alle pludseligt opståede problemer - også for din sidemand der måske ikke har været så forudseende...

Hvis du ikke har prøvet vores skydebane, så hop ind og book en tid her.

Klikkere

Hvis patronen af uransdagelige årsager ikke går af - men såkaldt klikker - skal du markere til banekommandøren, og vente 20 sekunder før du hurtigt åbner låsen og tager patronen ud. Hvis der er tale om defekt ammunition må du ikke efterlade det på standpladsen eller smide det væk. Du skal i stedet aflevere det til skydelederen eller banekommandøren eller stationschefen, som derefter skal bortskaffe det.

Ingen alkohol på skydebanen! Alkohol og skydning er en super dårlig kombination. Hvis i SKAL drikke øl, så gør det når i er færdig, alle våben er pakket væk, og i er enige om hvem der køre hjem. Husk også at andre, der ser jer indtage alkohol måske ikke ved om i har skudt - eller om i planlægger at gøre det. Derfor er det altid en god ide at vente med at fejre sine sejre på banen, til man ikke er på banen længere...

Bland aldrig ammunition
Har du flere rifler med på banen i forskellige kalibre skal du adskille ammunition i forskellige bokse og æsker. Nogle kalibre (som f.eks. 6,5, 308 og 30.06) kan godt afskydes i det samme kammer, men effekten kan være katastrofal for din riffel og i værste fald dig selv. Hold styr på dine stumper og undgå en tur til våbensmeden for at få fixet en riffel - eller i værste fald til hospitalet.

Ha' en god tur på skydebanen!

Hvad må jeg på en skydebaneNyjægerRiffelSkydebaneSkydning

Featured collection

View all
Spar 5.200,00 kr
A-TEC Carbon 02A-TEC Carbon 02
A-tec A-TEC Carbon 02
Tilbudspris: 999,00 kr Normalpris: 6.199,00 kr
A-Tec Optima 45 Front
A-tec A-Tec Optima 45 Front
Tilbudspris: 2.799,00 kr
Spar 1.001,00 kr
A-TEC 87 HERTZ
A-tec A-TEC 87 HERTZ
Tilbudspris: 999,00 kr Normalpris: 2.000,00 kr
A-TEC Mini mundingsbremse
A-tec A-TEC Mini mundingsbremse
Tilbudspris: 1.099,00 kr
A-TEC End Cap Break
A-tec A-TEC End Cap Break
Tilbudspris: Fra 899,00 kr
A-TEC MARKSMAN BREAKA-TEC MARKSMAN BREAK
A-tec A-TEC MARKSMAN BREAK
Tilbudspris: 1.899,00 kr
A-TEC H2 (2 Moduler)A-TEC H2 (2 Moduler)
A-tec A-TEC H2 (2 Moduler)
Tilbudspris: 2.799,00 kr
A-TEC H2 (3 Moduler)A-TEC H2 (3 Moduler)
A-tec A-TEC H2 (3 Moduler)
Tilbudspris: 3.199,00 kr

Book en tur i skydebiografen

Vi er stolte af at have Danmarks største skydebiograf som en del af vores butik og våbenmekaniker. Skydebiografen har to sale, hvor du kan skyde med alle kalibre der er lovlige til jagt i Danmark. I skydebiografen træner du på rigtige film af dyr fra hele verden, og du skyder med den samme ammunition som du ville bruge på jagt eller til træning. 

Book her