Skal jeg bruge en mundingsbremse?

Hvis du spørger os, er der meget få gode grunde til at bruge mundingsbremse. Vi elsker nemlig vores lyddæmpere. Og en mundingsbremse larmer som ind i H******. Faktisk så meget at den kan faktisk give en kraftigtigere rekylreaktion end uden. Har man dem med på skydebanen, bliver man ofte ret upopulær. Og skal man bruge en for at skyde med sin riffel, skal man overveje om man burde skyde med en mindre kaliber. Men der KAN være gode grunden til at have en rekylbremse på sin riffel. Vi har fundet et par af dem herunder.

A-TEC MARKSMAN mundingsbremse

Hvis du skal bruge en mundingsbremse, der virkelig tager fra, kan du overveje denne Marksmann break 

Skal du skyde rigtigt mange skud?

Du vil ofte se mundingsbremser monteret på halvautomater og militære våben. Og det er der en grund til. For modsat lyddæmpere, der bliver meget varme efter flere hurtige skud, så kan rekylbremsen køre på, selv efter hundredevis af skud. Rekylreduktionen bevirker også at skytten kan blive på målet, og ikke skal slås med at mundingen hopper. Dette er især vigtigt når man skyder med fuldautomatiske våben. Det er ikke særligt relevant for danske jægere og sportsskytter. Men har man et semiautomatisk våben med et stort magasin, kan det være en god ide at montere en mundingsbremse, for at få tæmmet bæstet. 

Virker rekylbremsen på rekylskræk?

En riffel, der sparker som en hest er ikke nogen fornøjelse at skyde med. Men det er en riffel med en kraftig mundingsflamme og et stort lydtryk heller ikke. Dette oplever vi meget tydligt når vi montere en rekylbremse på mundingen i stedet for en lyddæmper. "Rekylen" dvs kraften som riflen skubber tilbage med, går ned - men reaktionen er der stadig. Dette skyldes at lydbølgens tryk stadig er der. Ja, den er faktisk ofte kraftigere med en muningsbremse end uden, da bremsen kaster kasser ud til siderne i stedet for fremad. Hvis man lider af rekylskræk - eller "rekylreaktion" som det retligt er - så er en mundingsbremse derfor ikke altid en god løsning.

Rekylbremsen til konkurrencer

Rekylbremser bruges ofte til konkurrencer, hvor det ikke er vigtigt om man genenere sine sidemænd, og hvor reduktion af mundingshop, kan give de sidste point på de lange afstande. PRS skytter, jagtfelt og IPSC skytter er glade for mundingsbremser. Men i takt med at lyddæmperne bliver mere og mere udbredte til konkurrencer, begynder mundingsbremsen at få konkurence. Især fordi man kan montere en mundingbremse foran på sin dæmper, så man får fordelene ved begge dele. Til konkurencebrug, kunne det være denne PRS dæmper, der er udviklet specielt til formålet.

Når man skal tæmme de store kanoner

Nogen gange skal man bare bruge en meget stor patron. Det kan være at du skal stoppe en meget sur elefant eller en bøffel. Og helst i første skud. Det kan også være at du skal skyde meeeeeeeeeeeeeeget langt. For hvorfor skal man ikke have lov til det? Til dette formål kan man ikke altid bruge en lyddæmper til at tæmme det voldsomme rekyl fra f.eks. en 375 Sheytec. Mange langdistanceskytter synes at dæmperen påvirker skuddet for meget pga. temperatursvingninger, vægt i piben eller balance i riflen. Til dette formål er mundingsbremsen din bedste ven. De meget agressive gælder der sidder på en bremse til de helt store langdistance rifler, gør andetskuddet kan affyres meget hurtigere. Og så bevirker det også at skulderen ikke får et meget voldsomt slag.

Den store stopknap

Hvis en stor vred bøffel forsøger at trampe dig ihjel, er det virkeligt rart at kunne skyde den helt præcist i panden med en meget stor kugle. Og derefter at skyde den igen. Og igen. Til dette formål, skal man have fat i de store kalibre som 375 H&H, 458 Lott og opad. De store kalibre har dog den ulempe at de sparker som en vred giraf. Nogen skytter har teknikken til at kompencere for dette. Men andre vil gerne have lidt mekanisk hjælp. Her er en mundingbremse en god løsning. Det at kunne blive på målet og skyde videre, når bøflen kommer bragene, er nemlig mindre vigtigt end både trykbølge... og hørelse. Og de ulemper der eller er ved mundingsbremsen er ikke så vigtige her. For det er alligevel ikke en riffel man bruger så ofte på skydebanen. Alene pga prisen for en patron, der nemt kan komme op i 45 kroner pr skud. Det er heller ikke en riffel man bruger, når man er rekylskræk. For den hopper og danser uanset hvad man gør. Så har man ikke teknikken til at skyde med den, hjælper en bremse ikke meget. Men er man godt skydende, med en velafbalanceret riffel, kan en mundingsbremse være det sidste hemmelige våben man har brug for, for at levere det sidste dræbende skud.

 

Featured collection

View all
Spar 5.200,00 kr
A-TEC Carbon 02A-TEC Carbon 02
A-tec A-TEC Carbon 02
Tilbudspris: 999,00 kr Normalpris: 6.199,00 kr
A-Tec Optima 45 Front
A-tec A-Tec Optima 45 Front
Tilbudspris: 2.799,00 kr
Spar 1.001,00 kr
A-TEC 87 HERTZ
A-tec A-TEC 87 HERTZ
Tilbudspris: 999,00 kr Normalpris: 2.000,00 kr
A-TEC End Cap Break
A-tec A-TEC End Cap Break
Tilbudspris: Fra 899,00 kr
A-TEC MARKSMAN BREAKA-TEC MARKSMAN BREAK
A-tec A-TEC MARKSMAN BREAK
Tilbudspris: 1.899,00 kr
A-TEC H2 (2 Moduler)A-TEC H2 (2 Moduler)
A-tec A-TEC H2 (2 Moduler)
Tilbudspris: 2.799,00 kr
A-TEC H2 (3 Moduler)A-TEC H2 (3 Moduler)
A-tec A-TEC H2 (3 Moduler)
Tilbudspris: 3.199,00 kr
Spar 2.299,00 kr
A-TEC MILLIHERTZ
A-tec A-TEC MILLIHERTZ
Tilbudspris: 1.500,00 kr Normalpris: 3.799,00 kr

Book en tur i skydebiografen

Vi er stolte af at have Danmarks største skydebiograf som en del af vores butik og våbenmekaniker. Skydebiografen har to sale, hvor du kan skyde med alle kalibre der er lovlige til jagt i Danmark. I skydebiografen træner du på rigtige film af dyr fra hele verden, og du skyder med den samme ammunition som du ville bruge på jagt eller til træning. 

Book her