Hvad er fordelene og ulemperne ved at skyde med Aimpoint til bevægelige mål?

Hvad er fordelene og ulemperne ved at skyde med Aimpoint til bevægelige mål?

Når det handler om at skyde på bevægelige mål, er valget af det rette sigte afgørende for at forbedre dine chancer for præcision og succes. Rødpunktsigter som Aimpoint Acro og Micro giver nogle muligheder man ikke får med traditionel optik - men der er også ulemper der er værd at overveje. Her får du en gennemgang af hvad vi mener man skal tænker over, når man skal vælge drivjagtsigte.

Erfaring med Aimpoint fra praktisk jagt og træning i skydebiograf
Vi går rigtigt meget på drivjagt. Og har gjort det i mange år. Vi har derfor prøvet lidt af hver, fra traditionelle sigtekikkerter, til trykjagtskikkerter og dødpunkt. Vi har sågar brugt åbne sigtemidler (med overraskende stor succes). I de sidste to sæsoner har David personligt anvendt rødpunktsigter, specifikt fra Aimpoint, både under jagt og i skydebiografen. Denne teknologi har vist sig at give en klar fordel, især i situationer med drivjagt eller behovet for hurtige præcise skud på korte afstande. Vores erfaringer inkluderer succesfulde skud på vildt op til 80 meter væk, hvilket bekræfter den pålidelighed og effektivitet, Aimpoint-sigter bringer med sig.

Aimpoint Acro er et lille holdbart rødpunktsigte der kan tåle noget tæsk. Vi har selv brugt det på Davids 470 NE. Det virker bare.

Fordele ved Rødpunktsigter til drivjagt:

 1. Overraskende præcis: Det kan være svært at tro på... men den lille røde prik i et Aimpoint Acro & Micro sigte er uhyggeligt præcis. Vi har leveret "sigtede" skud på stillestående mål op til 80 meters afstand, med halvt dækkede mål og kort reaktionstid. Det kræver noget selvtillid og tillid til udstyret, men har du først lært at bruge sigtet ordentligt, er et skud med fast anlæg, overraskende nemt - selv på mellemdistancer. Tricket er nemlig at du ikke ser dine mikro bevægelser. Du ser bare den røde prik på dyret der hvor du vil skyde. Og så holder du prikken der mens du trykker af. Hvis du ikke tror på det er du altid velkommen til at låne et Aimpoint af os og teste det selv.

 2. Hurtig og Intuitiv Sigteoplevelse: Rødpunktsigter giver en enkel og intuitiv sigteoplevelse. Den røde prik tillader hurtig målfokus uden behov for komplekse justeringer. Vi plejer at sige at det minder om at spille computer. Derfor er det også muligt at reagere hurtigt på bevægelige mål og opnå præcise skud på kort til mellem distance.

 3. Udvidet Synsfelt og øget Opmærksomhed: Ved at bruge et rødpunktsigte kan du opretholde et bredere synsfelt og fokusere mere på målet og dets omgivelser. Dette øger opmærksomheden på bevægelsen af målet og giver en bedre fornemmelse for det dynamiske miljø omkring dig.

 4. Fleksibilitet i Afstand: Rødpunktsigter er designet med ubegrænset øjeafstand, hvilket tillader skydning på mål i varierende afstande uden bekymringer om justeringer for forstørrelse eller parallakse. Dette er afgørende ved når man skal finde et hurtigt mål, hvor riflen ikke altid falder lige sikkert til skulderen. Da Aimpoint er paralaksefri er dette ikke et problem: så længe du kan se prikken, passer den med skudbilledet.

 5. Velegnet til Hurtige Skud: Timing er afgørende, især når du skyder på bevægelige mål. Rødpunktsigter giver et hurtigt etablering af sigtebillede  sammenlignet med traditionelle kikkertsigter, hvilket gør dem ideelle til hurtige skud og situationer, hvor målet kan ændre position eller retning hurtigt. Dermed kan du fokusere på målet i stedet for at bruge til på at finde det.

 6. Reduceret Synsbelastning: Rødpunktsigter kræver ikke, at øjet justerer fokus mellem sigtet og målet. Dette reducerer belastningen på dine øjne under længere perioder med intens observation og skydning.

 7. Holdbarhed: Med Aimpoint får du et sigte der kan holde til en hel masse tæsk. Modeller som Aimpoint Acro og Aimpoint Micro har op til 5 års batteritid på 1 batteri (!) og de er designet til at få tæsk. Hvis du er den slags jæger der stormer rundt i skoven, arbejder med hund, eller bare hærger dit grej, er det godt at have noget der virker hver evigt eneste gang. Også selvom det er minus 25 grader eller du har tabt din taske i en sø. Det er bestemt ikke alt optik der kan tåle den behandling.

drivjagt

Træning på skydebanen bør være et krav inden drivjagt eller trykjagt. Her skyder vi på bevægelige mål inden drivjagt i tyskland. Kikkerten på denne riffel havde en for stor grundforstørrelse ifht. hvad der er ideel og der var svært at komme hurtigt på målet. Et rødpunktsigte havde været en klar fordel. 

Ulemper ved anvendelse af rødpunksigte i forhold til drivjagtskikkert.

Der er fordele og ulemper ved alt. Også med rødpunktsigter. Derfor skal du også vide hvad du får - og ikke får - med den lille røde prik.

 1. Reduceret forstørelse kræver mere: Rødpunktsigter har ikke forstørrelse. Dette giver et kæmpe synsfelt, men kan være et problem hvis du skal være helt sikker på om du har det rigtige mål. Helt konkret kan det være svært på en jagt med en meget restriktiv parole. For her skal man være helt sikker på om man skyder det rigtige dyr. Er man ikke erfaren i at se forskel på en buk og en rå, en 10'ender eller en 12'ender, en so eller en keiler, så kan det være rigtigt rart at kunne skrue lidt op for forstørrelsen på sigtet. Med rødpunktiger kræver dette en "magnifier"

 2. Længere skud kræver ofte mere forstørrelse: Er man på jagt et sted hvor målene kan være længere væk end 100 meter, er det nok de fleste der vil foretrække en kikkert. Har man ambitioner om skud på 200 og 300 meters afstand må det siges at være et must, for alle der ikke har trænet ekstremt meget med rødpunktsigte. Det er dog muligt. Men bestemt ikke ideelt.

 3. Afhængighed af Batteri: Rødpunktsigter kræver strøm for at lyse den røde prik, og batteriafhængighed kan være en ulempe på rødpunksigter, der ikke har lang batteritid. Derfor med op til 5 års batteritid er dette ikke et problem med Aimpoint, men det kan det være med andre mærker.

 4. Sværere at Anvende i Svagt Lys: I forhold til nogle high-end kikkerter kan rødpunktsigter have udfordringer med at præstere lige så godt i svagt lys. Dette kan begrænse ens muligheder under dårlige lysforhold, såsom tidligt om morgenen, i tæt tåge eller sent på aftenen.

 Skud på meget lange hold kræver mere forstørrelse end man kan få med et rødpunktsigte. Men det kan snildt lade sig gøre at skyde ud til 80 meter med fast anlæg.
Skud på meget lange hold kræver mere forstørrelse end man kan få med et rødpunktsigte. Men det kan snildt lade sig gøre at skyde ud til 80 meter med fast anlæg.

Prøv selv selv et Aimpoint
Rødpunktsigter tilbyder en hurtig og intuitiv sigteoplevelse, udvidet synsfelt, fleksibilitet i afstande, velegnet til hurtige skud og reduceret synsbelastning. Det begrænser dog ens forstørrelse, og kræver at skytten kan sit håndværk når det kommer til vildtgenkendelse. Vælger man et sigte fra Aimpoint, får man desuden et meget robust sigte, der kan holde til næsten hvad som helst. Hvis du ønsker at prøve et rødpunktsigte, er du altid velkommen på vores skydebane, hvor vi har både Aimpoint Micro og Aimpoint Acro klar til test.
Aimpoint

Featured collection

View all
Spar 5.200,00 kr
A-TEC Carbon 02A-TEC Carbon 02
A-tec A-TEC Carbon 02
Tilbudspris: 999,00 kr Normalpris: 6.199,00 kr
A-Tec Optima 45 Front
A-tec A-Tec Optima 45 Front
Tilbudspris: 2.799,00 kr
Spar 1.001,00 kr
A-TEC 87 HERTZ
A-tec A-TEC 87 HERTZ
Tilbudspris: 999,00 kr Normalpris: 2.000,00 kr
A-TEC Mini mundingsbremse
A-tec A-TEC Mini mundingsbremse
Tilbudspris: 1.099,00 kr
A-TEC End Cap Break
A-tec A-TEC End Cap Break
Tilbudspris: Fra 899,00 kr
A-TEC MARKSMAN BREAKA-TEC MARKSMAN BREAK
A-tec A-TEC MARKSMAN BREAK
Tilbudspris: 1.899,00 kr
A-TEC H2 (2 Moduler)A-TEC H2 (2 Moduler)
A-tec A-TEC H2 (2 Moduler)
Tilbudspris: 2.799,00 kr
A-TEC H2 (3 Moduler)A-TEC H2 (3 Moduler)
A-tec A-TEC H2 (3 Moduler)
Tilbudspris: 3.199,00 kr

Book en tur i skydebiografen

Vi er stolte af at have Danmarks største skydebiograf som en del af vores butik og våbenmekaniker. Skydebiografen har to sale, hvor du kan skyde med alle kalibre der er lovlige til jagt i Danmark. I skydebiografen træner du på rigtige film af dyr fra hele verden, og du skyder med den samme ammunition som du ville bruge på jagt eller til træning. 

Book her