Brug skydetårnet som et værktøj
Ud over de indledende og generelle råd og teknikker gælder det sådan set bare om at være opfindsom. I et tårn eller i en stige har man alle tænkelige muligheder for at positionere sig, tage anlæg og finde støtte – mulighederne er uendelige. Det er en rigtig god idet at lave lidt tørtræning når du er kommet i tårnet. Det giver dig et hurtigt overblik over hvad der er bedst at gøre i forskellige situationer. Nogle positioner er bare sværere at indtage end andre. Her er nogle eksempler:
- Hvis ikke du kan nå kanten af tårnet med din albue på aftræksarmen, kan du trække dit ben op og placere foden på bænken. På den måde kan du skubbe albuen ind mod siden af knæet.
- Hvis du er nødt til at skyde bagud gennem ”døråbningen” kan man indtage knælende skydestilling på gulvet med anlæg over bænken. Se afsnittet ”Lavt knælende skydestilling med anlæg”
- Tag en kraftig gren eller en skydestok med op i tårnet og læg den på tværs mellem to af siderne. Derved kan du bruge den til at søge støtte af din aftræksarm.
- Hvis du skyder fra stige, og du skal skyde til din ”låste side” – det er højre side for højre håndsskytter, kan du med fordel træde et trin eller to ned ad stigen og tage anlæg over sædet.
Erfaring og etik
Når du har stiftet bekendtskab med alle de nævnte skydestillinger (hvis du ikke har det kan du starte her LINK!), vil du hurtigt komme til den konklusion, at det i mange tilfælde er etisk uforsvarligt at afgive et skud fra en relativ ustabil skydestilling, medmindre målet er meget tæt på, at skytten har tillid til at evnerne rækker. Du har også oplevet at skydestokken hjælper dig en del og du har fået opbygget erfaring nok til att vide hvilke skudcancer du kan tage - og hvad du skal øve dig mere på. Så husk at træne de forskellige positioner, og ikke bare dem du følger dig tryg ved. Så udvider du dine muligheder betragteligt når du skal på jagt.