Sådan skyder du bedre fra skydestige og skydetårn
I takt med at riffeljagten blive mere og mere populær i Danmark, er der flere og flere der sætter stiger og tårne op. Dette er også en vældigt god ide, da det giver en stabil platform at skyde fra, et meget bedre udsyn og kan i nogen tilfælde give bedre muligheder for at sikkert kuglefang. Husk dog at et skydetårn ikke automatisk giver et sikkert skud, og at skydning fra et tårn eller en stige skal trænes, på samme måde som alle de andre stillinger. Så er du klar når du kommer op i tårnet.

Brug skydetårnet som et værktøj

Ud over de indledende og generelle råd og teknikker gælder det sådan set bare om at være opfindsom. I et tårn eller i en stige har man alle tænkelige muligheder for at positionere sig, tage anlæg og finde støtte – mulighederne er uendelige. Det er en rigtig god idet at lave lidt tørtræning når du er kommet i tårnet. Det giver dig et hurtigt overblik over hvad der er bedst at gøre i forskellige situationer. Nogle positioner er bare sværere at indtage end andre. Her er nogle eksempler:

    • Hvis ikke du kan nå kanten af tårnet med din albue på aftræksarmen, kan du trække dit ben op og placere foden på bænken. På den måde kan du skubbe albuen ind mod siden af knæet.
    • Hvis du er nødt til at skyde bagud gennem ”døråbningen” kan man indtage knælende skydestilling på gulvet med anlæg over bænken. Se afsnittet ”Lavt knælende skydestilling med anlæg”
    • Tag en kraftig gren eller en skydestok med op i tårnet og læg den på tværs mellem to af siderne. Derved kan du bruge den til at søge støtte af din aftræksarm.
    • Hvis du skyder fra stige, og du skal skyde til din ”låste side” – det er højre side for højre håndsskytter, kan du med fordel træde et trin eller to ned ad stigen og tage anlæg over sædet.

 Erfaring og etik

Når du har stiftet bekendtskab med alle de nævnte skydestillinger (hvis du ikke har det kan du starte her LINK!), vil du hurtigt komme til den konklusion, at det i mange tilfælde er etisk uforsvarligt at afgive et skud fra en relativ ustabil skydestilling, medmindre målet er meget tæt på, at skytten har tillid til at evnerne rækker. Du har også oplevet at skydestokken hjælper dig en del og du har fået opbygget erfaring nok til att vide hvilke skudcancer du kan tage - og hvad du skal øve dig mere på. Så husk at træne de forskellige positioner, og ikke bare dem du følger dig tryg ved. Så udvider du dine muligheder betragteligt når du skal på jagt.

RiffelSkydetårnSkydningTræningTræningstips

Featured collection

View all
Spar 5.200,00 kr
A-TEC Carbon 02A-TEC Carbon 02
A-tec A-TEC Carbon 02
Tilbudspris: 999,00 kr Normalpris: 6.199,00 kr
A-Tec Optima 45 Front
A-tec A-Tec Optima 45 Front
Tilbudspris: 2.799,00 kr
Spar 1.001,00 kr
A-TEC 87 HERTZ
A-tec A-TEC 87 HERTZ
Tilbudspris: 999,00 kr Normalpris: 2.000,00 kr
A-TEC Mini mundingsbremse
A-tec A-TEC Mini mundingsbremse
Tilbudspris: 1.099,00 kr
A-TEC End Cap Break
A-tec A-TEC End Cap Break
Tilbudspris: Fra 899,00 kr
A-TEC MARKSMAN BREAKA-TEC MARKSMAN BREAK
A-tec A-TEC MARKSMAN BREAK
Tilbudspris: 1.899,00 kr
A-TEC H2 (2 Moduler)A-TEC H2 (2 Moduler)
A-tec A-TEC H2 (2 Moduler)
Tilbudspris: 2.799,00 kr
A-TEC H2 (3 Moduler)A-TEC H2 (3 Moduler)
A-tec A-TEC H2 (3 Moduler)
Tilbudspris: 3.199,00 kr

Book en tur i skydebiografen

Vi er stolte af at have Danmarks største skydebiograf som en del af vores butik og våbenmekaniker. Skydebiografen har to sale, hvor du kan skyde med alle kalibre der er lovlige til jagt i Danmark. I skydebiografen træner du på rigtige film af dyr fra hele verden, og du skyder med den samme ammunition som du ville bruge på jagt eller til træning. 

Book her