Lær at håndtere bukkefeber og stress under skydning

Højt spændingsniveau kan opstå af flere årsager. Oftest er det kædet sammen med præstationsangst som opstår når man tvivler på egne evner, eller generelt frygter at situationen kører ad sporet (anskydning m.v.). Tvivlen kan være mere eller mindre irrationel eller velbegrundet for den sags skyld, og ses også hos dygtige skytter. Spændingsniveauet kan sænkes på flere måder, som supplerer hinanden.

Vil du være rigtigt god til at skyde med din riffel? Så tag et af vores kurser!

Tung basistræning og massiv tørtræning.
Det er videnskabeligt bevist at denne form for træning gør skytten i stand til bedre at imødegå komplicerede situationer samt takle og indlære mere avancerede teknikker.

Massiv træning øger selvtilliden og troen på egne evner. Det gør os i stand til at modtage og bearbejde flere informationer og indtryk og slutteligt træffe modne og velovervejede valg i et ganske højt tempo. Med andre ord, så bliver vores beslutninger og udførslen af teknikker langt mere intuitive.

Styr på stumperne
Pak dit grej og udstyr så du ved hvor stumperne er. Det gælder både det du har på dig i lommer mv. men også i rygsækken. En jagt kan nemt blive ødelagt, hvis ikke man gør sig umage med at pakke og justere detaljer, stumper mv.

Hvis du jager fra tårn eller tilsvarende så vær bevidst om hvordan du indretter dig. Du skal kunne komme til dine ting uden at larme, og du skal kunne bevæge dig frit uden at grejet er til gene eller i vejen. Derudover er det en god idé, at lægge de ting frem som du skal bruge mens du er i tårnet.

Tænk fremad i scenarier
Det nedsætter risikoen for at en given situation kommer bag på dig og hjælper med at identificere froskellige udfordringer i forhold til bevægelsesfrihed, skydestilling, frit skud, kuglefang osv osv

Lav en plan
En god disciplin er at fastsætte og visualisere din maximale skudafstand så snart du er på plads. Lav mentale noter i forhold til skyd/skyd ikke områder og afstande.

Træk vejret i ”firkanter”
Hjælper med at genvinde kontrollen med åndedrættet og sænker pulsen. Dette er faktisk ret simpelt at lære, men kan tage lidt øvelse at mestre. Det er dog utrolig effektiv når først man kan det, og kan bruges til at håndtere stress i mange situationer. Træk vejret ind mens du tæller til 3, hold vejret mens du tæller til 3, pust ud mens du tæller til 3. Gentag ind til at du føler du har kontrol med din krop og tanker.

Tænk på hvad der er RIGTIGT at gøre i stedet for hvad du IKKE skal gøres
Tænk din procedure igennem. Visualiser skuddet der rammer. Find målet - og gentag det billede du så inde i hovedet.

BukkejagtJagtJagtfeltskydningJægerNyjægerRiffelSkydebaneStressTræningTræningstips

Featured collection

View all
Spar 5.200,00 kr
A-TEC Carbon 02A-TEC Carbon 02
A-tec A-TEC Carbon 02
Tilbudspris: 999,00 kr Normalpris: 6.199,00 kr
A-Tec Optima 45 Front
A-tec A-Tec Optima 45 Front
Tilbudspris: 2.799,00 kr
Spar 1.001,00 kr
A-TEC 87 HERTZ
A-tec A-TEC 87 HERTZ
Tilbudspris: 999,00 kr Normalpris: 2.000,00 kr
A-TEC Mini mundingsbremse
A-tec A-TEC Mini mundingsbremse
Tilbudspris: 1.099,00 kr
A-TEC End Cap Break
A-tec A-TEC End Cap Break
Tilbudspris: Fra 899,00 kr
A-TEC MARKSMAN BREAKA-TEC MARKSMAN BREAK
A-tec A-TEC MARKSMAN BREAK
Tilbudspris: 1.899,00 kr
A-TEC H2 (2 Moduler)A-TEC H2 (2 Moduler)
A-tec A-TEC H2 (2 Moduler)
Tilbudspris: 2.799,00 kr
A-TEC H2 (3 Moduler)A-TEC H2 (3 Moduler)
A-tec A-TEC H2 (3 Moduler)
Tilbudspris: 3.199,00 kr

Book en tur i skydebiografen

Vi er stolte af at have Danmarks største skydebiograf som en del af vores butik og våbenmekaniker. Skydebiografen har to sale, hvor du kan skyde med alle kalibre der er lovlige til jagt i Danmark. I skydebiografen træner du på rigtige film af dyr fra hele verden, og du skyder med den samme ammunition som du ville bruge på jagt eller til træning. 

Book her